Látogatók

722974
Ma
Tegnap
A héten
A hónapban
125
1271
2480
7697

Ma: 2018-02-18 08:23:21

Emlékmű

i-vh-emlekmu-20161208

 • Intézményünk Szendehelyen, Váctól és a Dunakanyartól 10 km-re, gyönyörű természeti környezetben található. Iskolánk emeleti ablakaiból csodálatos panoráma tárul elénk a Naszály erdőkkel borított vonulatára, valamint a Cserhát lankáin elterülő szőlőültetvényekre.
 • Szendehely 1500 lakosú Nógrád megyei település. A falu központjában, a 2-es főút mellett található az Általános Iskola épülete.
 • Tanulói létszámunk 128 fő, ebből 35 tanuló a környékbeli falvakból bejáró. Iskolánk tantestülete 12 fős, a teljes szakos ellátottságot óraadó tanárok alkalmazásával biztosítjuk..
 • A 20 fő alatti osztálylétszámok lehetővé teszik a gyermekekkel való személyes törődést. Nyugodt, harmonikus légkörben igyekszünk tanulóink nevelését biztosítani. Oktató munkánk során minden osztályban kiemelt figyelmet fordítunk az alapkészségek fejlesztésére.
 • Első osztálytól kezdve német nemzetiségi nyelvet oktatunk, a népismereti órákon a helyi hagyományokat ápoljuk. Tanórán kívüli foglalkozások keretében lehetőség van a játékok és dalok megismerése mellett a „sváb" néptáncot is megtanulni. Táncosaink rendszeresen fellépnek a különböző helyi rendezvényeken.
 • A nemzetiségi hagyomány és kultúra ápolásán túl a heti 5 német órán a nyelv biztos tudására, eszköz jellegű használatára törekszünk. Külföldi kapcsolataink révén lehetőséget teremtünk az élő idegen nyelvi kommunikációra. Német nyelven tartjuk a kapcsolatot lengyelországi testvériskolánk, Renska Wies tanulóival is.
 • Informatika termünk és oktatásunk segít lépést tartani a modern idők követelményeivel. Modern számítógépeink, széles sávú internet-hozzáférésünk van. A szülők összefogása és támogatása révén már egy interaktív táblával felszerelt tanteremmel is rendelkezünk.
 • Az iskolában nemcsak hagyományos tanórák vannak, hanem különböző témákat a projekt módszerét alkalmazva, új tanulási-tanítási helyzetben dolgozunk fel /Szüret, Sportnap, Tudatos vásárlók napja, honismereti-nemzetiségi hét/.
 • A tanulási nehézségekkel küzdők felzárkóztatása és fejlesztése biztosított a fejlesztő foglalkozásokon. A Rétság Kistérség Egységes Pedagógiai Szakszolgálat szakemberei foglalkoznak a gyógytestnevelésre és a logopédiai foglalkozásra javasolt tanulóinkkal. Munkánkat heti egy alkalommal pszichológus is segíti.
 • Tanulóink 8 féle szakkörbe járhatnak, versenyekre, vetélkedőkre, valamint a középiskolai felvételikre készítjük fel őket.
 • Szabadidejükben diákjaink sportolhatnak a tornacsarnokban. Tollaslabda, röplabda, foci, asztalitenisz biztosítja a mindennapi testedzést. Iskolánk tornacsarnoka lehetőséget és helyszínt biztosít a falu lakóinak és a környéken élőknek sport- és szabadidős tevékenységek, valamint egyéb rendezvények szervezéséhez és lebonyolításához is.
 • Az ország talán legszebb panorámájával rendelkező könyvtárunk több száz kötettel várja az iskolai és falubeli olvasni vágyókat.
 • Ha még többet szeretne megtudni iskolánk életéről, rendezvényeinkről, tekintse meg Galériánkat, vagy látogasson el hozzánk.
Általános Iskola honlapja: www.altisk-szendehely.sulinet.hu
Az iskola címe, adatai: Általános Iskola
2640 Szendehely Szabadság u.2-4
Telefon: 06-35/376-166
Igazgató: Götzné German Mónika
Fenntartója: Szendehely Község Önkormányzata
2640 Szendehely Petőfi u. 2.
Telefon: 06-35/376-003

Befektetés a jövőbe

infoblokk kedv final felso cmyk ERFA

ÁNYK nyomtatványok

Választás

Választás - 2010

Élelmiszerbank

Magyar Élelmiszerbank Egyesület

citizenship de

banner szendehely emop313-11-2012-0191 x200

banner szendehely emop431-A-09-2010-0019 x200

Keress a Facebook-on